TOBB Teknik Bilimler MYO ile nitelikli tekniker yetişecek

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu "Sanayi Kenti Karabük'ün Ekonomik Geleceği İstişare Toplantısı" programına katılmak üzere Karabük'e geldi.  Karabük Ticaret ve Sanayi Odası tarafından organize edilen istişare toplantısına Karabük Valisi Kemal Çeber, Karabük Milletvekilleri Mehmet Ali Şahin, Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Karabük TSO Başkanı Tuncay Özcan, protokol üyeleri ve çok sayıda iş adamı katıldı. İstişare toplantısında bir konuşma yapan Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, TOBB Teknik Bilimler MYO hakkında bilgiler vererek, okulun Üniversite-Sanayi iş birliğine sağlayacağı faydalar hakkında değerlendirmelerde bulundu. Konuşmasına Afrin'de şehit olan askerlere rahmet dileyerek başlayan Rektör Prof. Dr. Refik Polat,"Hepimiz derin üzüntü içindeyiz. Şehitlerimiz, bizim için sayıyla ifade edilemeyecek büyüklükte ve yüceliktedir. 'Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz, onlar diridirler, siz bilemezsiniz.' ayetine müşerref olmuş şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize şifalar diliyorum." ifadelerini kullandı. TOBB Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunun, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin desteğiyle çok büyük atılım içerisine girdiğini belirten Rektör Polat, bu okulun Üniversite-Sanayi iş birliğinin en önemli örneklerinden biri olacağını vurguladı. TOBB MYO'da 3+1 öğretim modelinin uygulanacağını ifade eden Rektör Polat şunları söyledi: "Üç dönem ders-atölye-laboratuvar çalışması, 1 dönem staj uygulamasıyla ticaret ve sanayi kuruluşlarının nitelikli tekniker talebine büyük ölçüde cevap vereceğiz. Bu son derece önemli ve başarılı modeli, uygulama sahasına yani sanayinin kalbine taşımak amacıyla, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından bağışlanan TOBB Teknik Bilimler MYO kampüsüne; Karabük Üniversitesi olarak biz de 10 milyon 300 bin Türk Lirası bedelle, okulumuzun ihtiyacı olan 7400 m2 kapalı alan inşa ediyoruz." TOBB Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunda 10 tanesi Öğretim Üyesi olmak üzere 35 akademisyenin görev yaptığı bilgisini veren Rektör Prof. Dr. Refik Polat, ayrıca 19 programda 3 bin 500 öğrencinin eğitim aldığını söyledi. Yeni açılacak bölümler hakkında da açıklamalarda bulunan Rektör Polat,"Gelecek sene itibariyle Metalurji, Kontrol Otomasyon Teknolojileri, İnşaat Teknolojisi, Endüstri Ürünler Tasarımı, Nükleer Teknoloji ve Radyasyon Güvenliği, İş Makineleri Operatörlüğü ve Mobil Teknolojileri bölümleri aktif olacak." diye konuştu.