TÜBİTAK yarışmasında KBÜ'lü öğrencilerden iki ödül daha geldi

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı tarafından düzenlenen “2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları”nda Karabük Üniversitesi öğrencileri dereceye almaya devam ediyor. Yarışmada öğrenciler, “Sağlık” kategorisinde birincilik ödülünün sahibi olurken "Eğitim" kategorisinde ise üçüncülük ödülü kazandılar.

Külliye Karabük

Öğrencilerin ihtiyaç duyduğu alanlarda bilimsel çözümler üretmek, bilgi, beceri ve yenilikçi projeler geliştirmek için TÜBİTAK tarafından yapılan araştırma proje yarışmalarında Ankara Bölgesi’nde yarışan Karabük Üniversitesi öğrencilerinden iki ödül daha geldi.

İki farklı kategoride birincilik ve üçüncülük

Ankara’da düzenlenen yarışmada; Teknoloji Fakültesi Mekatronik Mühendisliği Bölümü öğrencileri Yarennur Yılmaz ve Oğuz Emre Burhan yarıştıkları “Sağlık” kategorisinde “Harekete Geç” adlı projeleriyle birincilik elde etti.  Projenin danışmanlığını Teknoloji Fakültesi Mekatronik Mühendisliği Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Metin Zeyveli yürüttü.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencisi Eren Gölge ise yarıştığı "Eğitim" kategorisinde "Oyuncak Kütüphanesinin Değer Kazanımına Etkisi" adlı projesiyle üçüncü oldu. Projenin danışmanlığını Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Arzu Özyürek yürüttü.

Bölge yarışmasında birinci olmaya hak kazanan projeler, 17-22 Eylül 2019 tarihinde İstanbul’da Türkiye finalinde yarışacak.