Öğrenci

"Türk Konut Mimarisi: Gelenekten Geleceğe Estetik ve Fonksiyonellik" Konulu Program Gerçekleştirildi

Karabük Üniversitesi uluslararası öğrencilerine Türkiye’nin maddi ve manevi değerlerini tanıtmaya devam ediyor. Türkiye’nin tanıtımı turizm, kültür, ticaret, iş birliği, dostluk ve yardımlaşma açısından büyük önem taşıyor. Karabük Üniversitesi Türkiye’nin değerlerini uluslararası öğrencilere Türkçe anlatıyor. Uluslararası öğrenciler Türkiye’yi ve değerlerini tanıyor, öğreniyor ve seviyor.

Karabük Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından uluslararası öğrencilere yönelik, “Türk Konut Mimarisi: Gelenekten Geleceğe Estetik ve Fonksiyonellik” konulu program düzenlendi. Programa Karabük Üniversitesi Safranbolu Başak Cengiz Mimarlık Fakültesinden Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Mutlu konuşmacı olarak katıldı.Karabük Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Türkistan Ahmet Yesevi Konferans Salonunda düzenlenen programa Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Sema Noyan, Merkez Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Mustafa Karaca, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Programda Türk konut mimarisinin tarihsel süreçteki gelişimi, geleneksel estetik anlayışı ve fonksiyonel yapısı detaylı bir şekilde ele alındı.

Safranbolu Başak Cengiz Mimarlık Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Mutlu, geleneksel Türk evlerinin mimari özelliklerini ve bu yapıların modern mimariye etkilerini öğrencilere aktararak, hem geçmişten hem de geleceğe yönelik mimari yaklaşımları değerlendirdi.

Programda ayrıca Türk mimarisinin, sürdürülebilirlik, malzeme kullanımı ve fonksiyonel tasarım gibi önemli unsurları üzerinde duruldu. Mutlu, mimaride kültürel ve estetik değerlerin korunmasının, modern dünyada da mimarlık öğrencileri için önemli bir referans noktası olduğunu vurguladı.

Program, katılımcı öğrencilerin soruları ve karşılıklı fikir alışverişiyle sona erdi.