Şehir

Türker İnanoğlu İletişim Fakültesinin temeli atıldı

Ünlü yapımcı Türker İnanoğlu’nun adını taşıyacak Karabük Üniversitesi İletişim Fakültesi binasının temel atma töreni Safranbolu yerleşkesinde yapıldı.

Safranbolulu “Bay Sinema” lakaplı ünlü yapımcı Türker İnanoğlu tarafından yaptırılacak ve kendi adını taşıyacak Karabük Üniversitesi Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi binasının temeli düzenlenen törenle atıldı.

Temel atma törenine KBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yaşar, Safranbolu Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, Genel Sekreter Lütfü Köm, iş adamı Şefik Dizdar, KBÜ Akademik personeli ile İnanoğlu’nun Safranbolulu dostları katıldı. Ünlü yapımcı Türker İnanoğlu sağlık nedenlerinden dolayı törene katılamadı.

"Safranbolu’nun yetiştirdiği insanların böyle eserler kazandırması gurur verici"

Temel atma töreninde konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yaşar Karabük ve Safranbolu’nun çok güzel bir eser kazandığına vurgu yaptı. Yaşar sözlerinin devamında şunları söyledi: “Türker Bey’in adına yakışır bir şekilde bu fakülte, ülkemize ve insanlığa hizmet edecek ve vatansever evlatlar yetiştirecek. İçerisinde konferans salonu, radyo ve televizyon stüdyoları gibi öğrencilerin anında uygulama yapabileceği odalar mevcut. Bu eseri kazandırdığı için Türker Bey’e teşekkür ediyor, sağlıklı uzun ömürler diliyorum. Safranbolu’nun yetiştirdiği insanların böyle eserler kazandırması üniversitemiz ve Safranbolu için gurur verici. Açılışında inşallah bir arada olmak dileğiyle.”

Tören de konuşan Safranbolu Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer de duygularını şu sözlerle paylaştı: “Türker Bey de bugün katılmak istedi ama sağlığı bugün katılmasına el vermedi. Bu binanın açılışında beraber olmayı umut ediyoruz. Allah kendisine sağlık sıhhat versin. Safranbolu’yu, Türkiye’yi gönlüne kazımış olan Türker İnanoğlu bu binanın yapılmasıyla beraber hem ismini hem eserini Safranbolu’nun gözüne ve gönlüne tekrar nakşetmiş olacak. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

Belediye Başkanı Elif Köse de eğitim kültür ve sanat alanındaki yatırımların önemine vurgu yaparak şu açıklamalarda bulundu: “Bu önemli yatırım için Türkey Bey’e çok teşekkür ediyorum. Yine bu inşaatta eğitim için yapılan bir yatırım. Eğitim, kültür ve sanat için yapılan her yatırım o kentin insanlarına yapılmış en önemli yatırımlardandır diye düşünüyorum. İletişim Fakültesinin de bu bağlamda çok önemli katkıları olacak. Özellikle eğitim için yatırım yapan iş adamlarına çok teşekkür ediyorum iyi ki varlar.”

İş adamı ve Türker İnanoğlu’nun arkadaşı Şefik Dizdar da yaptığı konuşmada İletişim Fakültesinin ülkeye ve Safranbolu’ya hayırlı olmasını diledi. Dizdar,  “Bu güzel eseri kazandırdığı için Türker kardeşime sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.” diye konuştu.

İletişim Fakültesinin 2020 yazında bitmesi bekleniyor

Ünlü yapımcı Türker İnanoğlu ile Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Safranbolu’da 2019’un Mart ayında bir araya gelerek protokol imzalamıştı. İmzalanan protokol kapsamında 5 bin 300 metrekare kapalı alana sahip Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi binası, Karabük Üniversitesine devredilen Safranbolu eski Kaymakamlık binasının bulunduğu yerde yükselmeye başlayacak.

Beş kattan oluşacak İletişim Fakültesinde 16 adet derslik, 350 kişilik çok amaçlı salon, akademisyen odaları ve idari ofislerle fuaye alanı bulunmakta. Öğrencilerin teorik eğitimin yanında pratik de yapabilecekleri radyo ve televizyon odaları ile kurgu birimleri de eğitimlerine katkı sağlayacak. Tüm yönleriyle orijinal olan ve geleceğin medya mensuplarını yetiştirecek İletişim Fakültesi binasının yaz ayına girmeden teslim edilmesi bekleniyor.