Şehir

“Türkiye Aşkına” Karabük’te 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri

15 Temmuz darbe girişiminin altıncı yılında tüm Türkiye meydanlara indi. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Karabük’te vatandaşlar kent meydanında toplandı.
Karabük Tren İstasyonu önünde toplanan il protokolü ile vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla Kent Meydanına kadar yürüdüler. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Yürüyüşü' ne; Karabük Valisi Fuat Gürel, AK Parti Genel Merkez Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı Mehmet Ceylan, AK Parti Karabük Milletvekilleri Cumhur Ünal ve Niyazi Güneş, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Cumhuriyet Başsavcısı Koray Kesgin, İl Emniyet Müdürü Kadir Yırtar, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Garip Gümüş, Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yaşar, KBÜ Genel Sekreteri Lütfü Köm, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, gaziler ve şehit yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı. Karabük halkı, belediye bandosu eşliğinde ellerinde Türk bayraklarıyla ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’, ‘Vatan sana canım feda’, ‘Ne mutlu Türküm diyene’ sloganlarıyla Kent Meydanı’na kadar yürüdü. Programda İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından protokol konuşmaları yapıldı. Sancak Koşusu ve 15 Temmuz'a yönelik düzenlenen şiir ile kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere Karabük Valisi Fuat Gürel tarafından hediyeleri takdim edildi. Programın ilerleyen saatlerinde Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın halka hitabı meydana kurulan dev ekranlardan takip edildi. Program "15 Temmuz Özel Konseri" ve "Hilalin Gölgesi" gösterisi ile son buldu.