Türkiye Yükseköğretim Yeterlilikler Çerçevesi Matrisi Hazırlama Eğitimi Çevrim İçi Olarak Gerçekleştirildi

Karabük Üniversitesinde Türkiye Yükseköğretim Yeterlilikler Çerçevesi (TYYÇ) Matrisi Hazırlama Eğitimi çevrim içi olarak gerçekleştirildi.

Bologna süreci çalışmaları kapsamında Bartın Üniversitesi Eğitim Bilimleri Dekanı Prof. Dr. Fatma Ünal tarafından, çevrim içi olarak “Türkiye Yükseköğretim Yeterlilikler Çerçevesi Matrisi Hazırlama Eğitimi” verildi.

Eğitim, Dekan, Müdür, Dekan Yardımcısı, Müdür Yardımcısı, Bölüm Başkanı, Bologna Eşgüdüm Komisyonu Üyeleri, Kalite Komisyonu Üyeleri, Fakülte Bologna Koordinatörleri ve sorumluları, Fakülte Sekreterleri, Fakülte Web Sayfası Sorumluları ile akademik ve idari personelden oluşan 219 katılımcıyla gerçekleşti.

Açılış konuşmasını yapan KBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Elif Çepni, “Kalite çalışmaları kapsamında Karabük Üniversitesi olarak eğiticilerin eğitimi faaliyetlerine devam ediyoruz. Program Akreditasyonu ve Kurumsal Akreditasyon için kişilerden bağımsız iyi işleyen sistemler tasarlamayı, iş akış süreçlerini oluşturmayı, görev tanımlarını belirlemeyi ve Avrupa Yeterlilikler Çercevesi (AYÇ) ile paralel Türkiye Yükseköğretim Yeterlilikler Çerçevesi kapsamında programlarla eğitim sağlamayı hedefliyoruz” dedi.

Bartın Üniversitesi Eğitim Bilimleri Dekanı Prof. Dr. Fatma ÜNAL tarafından, öğrenme çıktıları ve program yeterliliklerinin nasıl belirlenmesi gerektiği, TYYÇ bilgi, beceri ve yetkinliklerinin program yeterlilikleri ve öğrenme çıktıları ile ilişki matrislerinin nasıl doldurulması gerektiği hakkında bilgiler verildi. İnteraktif şekilde gerçekleşen eğitim katılımcıların sordukları soruların cevaplanması ile sona erdi. Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü