Kampüs

Türkmenistan Ankara Büyükelçisi İşankuli Amanlıyev Üniversitemiz'de

Türkmenistan Ankara Büyükelçisi İşankuli Amanlıyev, Üniversitemizi ziyaret etti. Büyükelçi İşankuli Amanlıyev 3. Katip Guvanç Yazmemmedov  ile birlikte Rektörümüz Prof. Dr. Refik Polat ile ikili görüşmelerde bulunmak ve Üniversitemiz'de öğrenim gören Türkmenistanlı öğrenciler ile bir araya gelmek üzere Üniversitemiz'i ziyaret etti. Ziyaretler kapsamında Amanlıyev ilk olarak Üniversitemiz'de okuyan Türkmenistanlı öğrenciler ile bir araya geldi. Türkmenistanlı öğrencilere hitap etmek ve sorularını dinlemek üzere İlahiyat Fakültesi'ne gelen konuk Büyükelçiye Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Güneş, Genel Sekreter Prof. Dr. Mücahit Coşkun, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hür Mahmut Yücer, Tömer Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Kundakçı ve Uluslararası Öğrenci Koordinatörü Okt. Yılmaz Bacaklı eşlik etti. Prof. Dr. Ali Güneş: Üniversitemiz'de 358 Türkmenistanlı öğrenci bulunması bizim için gurur ve onur vesilesi İlk olarak kürsüye çıkan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Güneş, Karabük Üniversitesi’nde 358 Türkmenistanlı öğrencinin bulunmasından dolayı memnuniyetini dile getirerek “358 kardeşimizin burada bulunması bizim için gurur ve onur vesilesi.  Birlik beraberlik ve kardeşliğimizin sadece eğitimle kalmayıp onun ötesinde çok daha büyük iş birliklerine büyük dostluklara yelken açacağını ümit ediyorum. Üniversitemizde yaklaşık 3600 tane uluslararası öğrencimiz bulunmakta bunlardan da 350 civarı kadarı da Türkmenistanlı. Burada bulunduğumuz süre içerisinde Türkmenistanlı ve diğer öğrencilerimize elimizden geldiği kadar burada daha iyi eğitim almaları için yapmaya çalışacağız yapıyoruz.” diye konuştu. Büyükelçi İşankuli Amanlıyev: Sizinle ve Karabük Üniversitesi ile tanışmak ve hal hatır sormak için buradayız  Türkmenistan Ankara Büyükelçisi İşankuli Amanlıyev’de konuşmasında Karabük Üniversitesi’nde öğrenim gören Türkmenistanlı öğrenciler ile bir araya gelmekten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Bizim buraya gelmemizdeki amaç her şeyden önce sizinle ve Karabük Üniversitesi ile tanışmak hal hatır sormak, ülkemizde olup bitenleri sayın cumhurbaşkanının, devlet başkanlarının izlediği devlet politikasının özelliklerinden bahsetmek. Ayrıca burada öğrenim gören Türkmenistan vatandaşlarının, öğrencilerimiz ne  gibi sorunları karşılaşıyorlar bunları öğrenmek." dedi Genel olarak öğrencilerin durumlarının ne olduğunu öğrenmek istediklerini ve öğrencilerin herhangi bir sorunla karşılaşmıyor olduklarını tahmin ettiklerini belirten Büyükelçi Amanlıyev," Ama buna rağmen yine bir hal hatır sormak, Türkiye Cumhuriyeti'nde bulundukları sırada durumları nedir, eğitim süreci ile ilgili ne tür sorunları vardır bunları görmek istedik." dedi. Son olarak Türkmenistanlı öğrencilerin aldıkları eğitimi kendi ülkelerinde hangi alanlarda uygulayabileceklerinden de bahseden Büyükelçi Amanlıyev,"Bu ziyaret vesilesi ile siz değerli öğrencilerin Türkmenistan’ın bağımsızlığının 26. yılını kutlamak istiyorum." ifadelerini kullandı. Konferans salonundaki etkinlikten sonra Büyükelçi Amanlıyev Rektörlük Makamı'na geçerek Rektörümüz Prof. Dr. Refik Polat'ı ziyaret etti.