Uluslararası Nükleer Yapı Özellikleri Konferansı KBÜ'de başlıyor

10. Uluslararası Nükleer Yapı Özellikleri Konferansı, Karabük Üniversitesi ev sahipliğinde 20 Eylül’de başlıyor. Nükleer Fizik alanında çalışan genç araştırmacılar ile alanında yetkin yerli ve yabancı davetli bilim insanlarının bilgi paylaşımlarını sağlamaları ve iş birliği kurmalarına zemin hazırlama amacı güden 10. Uluslararası Nükleer Yapı Özellikleri Konferansı (X. International Conference on Nuclear Structure Properties_NSP2017), Karabük Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştiriliyor. Konferansta 'Nükleer Yapı Fiziği ve Nükleer Bilim' alanında çalışan ve farklı üniversitelerden araştırmacılar ile yurt içinden ve yurt dışından katılan davetli konuşmacılar güncel nükleer fizik konularını tartışacak. 3 gün sürecek bilimsel etkinlikte; Nükleer Yapı ve Nükleer Modeller, Nükleer Saçılma ve Reaksiyonlar, Nükleer Analitik Teknikler ve Metotlar, Yüksek Enerji ve Parçacık Fiziği, Medikal ve Sağlık Fiziği, Radyasyon Ölçümleri ve Dozimetreleri ile ilgili sözlü ve poster sunumları yer alacak. Konferans hakkında ayrıntılı bilgiye www.nsp2017.com internet adresinden erişilebilmekte.