Üniversiteler arası patent yarışmasına başvurular başladı

Türk Patent ve Marka Kurumu ilk kez üniversite öğrencilerine yönelik 'Patentle Türkiye' sloganıyla yarışma düzenliyor. 15 Ekim'de başvuranların yapılmaya başlandığı yarışmayla üniversitelerde üretilen teknik bilgi patente dönüştürülerek ülke ekonomisine ve teknolojisine katkı sağlanacak. Patentle Türkiye sloganı ile başlayan yarışmada, üniversitelerde patent konusunda farkındalık oluşturulması, üniversite öğrencilerinin profesyonel meslek hayatında veya akademik çalışmalarda kullanacakları teknik bilgilerle donatılması ve öğrencilerin ülkemizin teknolojik gelişmesinde önemli bir yer tutan buluş faaliyetlerine özendirilmesini amaçlanıyor. Yarışma sürecince, üniversite öğrencilerinin, oluşturulan internet sitesi üzerinden çok daha kolay bir şekilde ve ücretsiz olarak online patent başvurusu yapmaları sağlanıyor. Yarışmaya üniversitelerde öğrenim gören ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencisi olup teknik bir buluş/fikre sahip olan ve patent başvurusu yapacak herkes katılabilecek. Yarışma için başvurular 15 Ekim tarihinde başlayıp 31 Aralık tarihinde sona erecek. Yarışmaya katılım, yarışma için hazırlanan web sitesinde (www.patentleturkiye.gov.tr) yer alan başvuru modülü kullanılarak gerçekleştirilecek. 2 Ocak 2018 tarihinde başvuruların değerlendirilmesi ve ön eleme ile devam edecek  yarışmada finalistler 15 Nisan tarihinde açıklanacak. Yarışmanın sonuçlanması neticesinde; Birinciye 30 bin, İkinciye 20 bin, Üçüncüye 10 bin TL para ödülünün yanı sıra 5 kişiye Almanya, Amerika, Güney Kore, İsviçre ve Rusya’da düzenlenen uluslararası buluş fuarlarına katılım imkanı ve ilk 10’a giren öğrencilere çeşitli ödüller verilecek.