Kampüs

"10. Yıl"a özel etkinlikler başlıyor

Üniversitemizin kuruluşunun 10'uncu yılı münasebetiyle 25 Eylül - 13 Ekim tarihleri arasında edebiyat, sanat, spor, müzik ve sosyal sorumluluk gibi çok çeşitli alanlarda bir dizi etkinlik düzenleniyor. Üniversitemiz Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından 10. yıla özel olarak organize edilen etkinlikler arasında 3. Kitap Okuma Günleri, kan bağışı, motivasoyun, ödüllü 10. yıl koşusu ve konser gibi aktiviteler yer alıyor.  Öğrenciler 'Motivasoyun' ile hem eğlenecek hem motive olacak 10. yıl etkinlikleri ilk olarak 25 Eylül Pazartesi öğrencilerin Üniversiteye motive olması amacını taşıyan 'motivasoyun' adlı etkinlikle başlayacak. Stadyumun yanındaki bayrak alanında gerçekleşecek etkinlikte öğrenciler dört gün boyunca doyasıya eğlenme imkanı bulacak. “Motivasoyun” etkinliği boyunca golf, boks, trambolin, bowling, langırt, bilardo, hokey, futbol, denge ve akıl oyunları gibi birçok aktivite gerçekleştirilecek.  Kitap Günleri'nin 3.'sü gerçekleşiyor Yine aynı gün saat 16.00'da eski Turuncu Kantin'de Kitap Günleri'nin açılışı gerçekleşecek. Bu yıl 3.'sü gerçekleşecek Kitap Günleri etkinliği kapsamında çok sayıda yayınevinin binlerce kitabı öğrenciyle buluşacak. Ayrıca bazı yazarlar da imza ve söyleşi için etkinliğe konuk olacak.  Kan bağışı kampanyası 25 Eylül  Pazartesi bir başka etkinlik Üniversitemiz ile Türk Kızılay'ı Karabük Şubesi iş birliğinde kan bağışı kampanyası olacak. Teknoloji Fakültesi önüne kurulacak stantta öğrenciler 13 Ekim'e kadar her gün 11.00 - 19.00 saatleri arasında kan bağışı yapabilecek.  Ödüllü 10. Yıl Özel Koşusu  27 Eylül Çarşamba gününde saat 16.00'da ise kız ve erkek öğrencilerin birlikte yarışabileceği 10. Yıl Özel Koşusu yapılacak. Nizamiye girişinden başlayacak yarış stadyuma, oradan da Turuncu Kantin'e kadar olan parkur ile tamamlanacak. Kız - erkek karışık yapılacak koşuda dereceye girenler yine kız ve erkek öğrenci olarak iki ayrı kategoride değerlendirilecek. Koşuya katılmak isteyen öğrenciler 25 - 26 Eylül tarihleri arasında öğrenci yemekhanesi önüne kurulacak stantta kayıt yaptırabilecek.    Türk Halk Müziği'nin sevilen gruplarından Grup Mecaz geliyor Üniversitemizin kuruluşunun 10. yılı münasebetiyle gerçekleşecek etkinliklerin 4'üncü günü olan 28 Eylül'de saat 16.30'da Türk Halk Müziği’nin sevilen gruplarından Mecaz sahne alacak. Ege Üniversitesi Devlet Türk Müziği Konservatuvarı öğretim görevlileri ve mezunlarından oluşan Grup Mecaz 'Yalelli' ve 'Derun'un ardından bu yıl çıkardıkları 'Heybe' adlı albüm ile öğrencilerin karşısına çıkacak.  Aynı gün saat 11.30 - 13.00 saatleri arasında KBÜ Müzik Kulübü üyelerinden oluşan Grup Dört Yolcu da şarkılarını seslendirecek.