Üniversitemizde uluslararası öğrencilerin sorunları dinlendi

Üniversitemiz Uluslararası Öğrenci Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen etkinlikte üniversitemizde eğitim gören uluslararası öğrencilerin sorunları dinlendi.  Uluslararası öğrencilerin kabulü ve eğitimlerinin her aşamasında onlara yardımcı olmakta öncü olan Karabük Üniversitesi, uluslararası öğrencilerin sorunları ile de ilgileniyor. Uluslararası öğrencilerin oturum izninden ikametgahına kadar her şeyi ile ilgilenme amacı ile kurulan Uluslararası Öğrenci Koordinatörlüğü’nün uluslararası öğrencilerin problemini dinleme ve çözüme kavuşturmaya yönelik yaptığı konferansa uluslararası öğrenciler yoğun katılım sağladı. Açış konuşmasında, uluslararası öğrencilerin üniversitemize geldikleri zamandan beri hangi konularda problemleri olduğunu öğrenmek ve onların sorularına cevap vermek amacı ile bu etkinliği düzenlediklerini ifade eden Uluslararası Öğrenci Koordinatörü Okt. Yılmaz Bacaklı; “Size hizmet etmek ve problemlerinizi çözmek için hazırız. Sizi mutlu bir şekilde ülkenize uğurlamak istiyoruz.” şeklinde konuştu. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Güneş: Öncelikle ailenizin beklentileri sonra ülkenizin ve ümmetin ihyası için uğraşmalısınız. Üniversitemizde uluslararası öğrencilerin bulunmasından çok memnun olduğunu belirten Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Güneş, her bir öğrenci ile hasbihal etmenin dünyanın başka yerlerine seyahat etmek gibi olduğunu ifade ederek; “Bizler daha çok sizleri dinleyip, karşılaştığınız sorunları not alıp, üniversite yönetimi, uluslararası öğrenci koordinatörlüğü ve TÖMER olarak çözüm bulmaya çalışacağız.” dedi. Öğrencilerin sorumluluklarının fazlalığından bahseden Prof. Güneş, konuşmasına şu şekilde devam etti: “Öncelikle ailenizin beklentileri, sonra ülkenizin ve ümmetin ihyası için uğraşmalısınız. Fiziksel olarak buradasınız ama üzerinizde çok büyük sorumluklar var. Sizden ricamız bu sorumlukları hissederek yerine getirmeniz. Bilgi güçtür, öncelikle güçlü olmalısınız. Daha sonra da sorumluluklarınızı yerine getirmelisiniz.” Uluslararası öğrencilerin sorunlarının dinlenmesi amacıyla düzenlenen etkinlik soru cevap kısmının ardından sona erdi.