Rektörlük

Ünlü Yapımcı Türker İnanoğlu'na "Onursal Doktora"

Üniversitemiz Türk Sineması’nın “Bay Sinema” olarak bilinen duayeni Türker İnanoğlu’nu “Onursal Doktora” unvanı ile onurlandırdı. Türk Sineması'na 60 yıl emek veren ve kariyeri boyunca 275’ten fazla projeye imza atan duayen yapımcıya, Üniversitemiz Senatosu tarafından Türk sinemasına yapmış olduğu katkılarından dolayı ‘sinema’ alanında “Onursal Doktora” unvanı verildi. Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen törene Türker İnanoğlu'nun yanı sıra Karabük Valisi Mehmet Aktaş, eski TBMM Başkanı ve AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, AK Parti Karabük Milletvekili Burhanettin Uysal, Rektör Prof. Dr. Refik Polat, Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, İl Jandarma Komutanı Albay Cihan Ulukaya, ünlü sinema oyuncusu Hülya Koçyiğit, Sabah Gazetesi Yazarı Hıncal Uluç, sinema ve dizi oyuncuları Şevket Çoruh,  Özgür Ozan, Zafer Engin,  Nehir Erdoğan olmak üzere bazı tiyatro oyuncuları ile çok sayıda davetli, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Tören, Türker İnanoğlu’nun hayatını anlatan filmle başladı. Törende AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, AK Parti Karabük Milletvekili Burhanettin Uysal, Rektörümüz Prof. Dr. Refik Polat, Hülya Koçyiğit, Hıncal Uluç ve diğer oyuncular ile çocukluk arkadaşları İnanoğlu hakkında duygu ve düşüncelerini anlattı. Türkiye’de yarım asrı aşkın bir zamandır sinema sektörüne alın teri döken ve Yeşilçam’ın bugünlere gelmesini sağlayan, 200’ü aşkın film yapan Bay Sinema Türker İnanoğlu törende duygusal anlar yaşadı. Törende Rektör Prof. Dr. Refik Polat, usta yapımcı İnanoğlu’na cüppe giydirdi ve “Onursal Doktora” payesini takdim etti. Hatıra fotoğraflarının çekildiği tören, İncesaz müzik grubunun konseriyle sona erdi.