Rektörlük

Bursa Teknik Üniversitesinde “Yükseköğretimde İnsan Kaynakları Yönetimi Çalıştayı” Düzenlendi

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) ev sahipliğinde 16-17 Ağustos 2024 tarihlerinde "Yükseköğretimde İnsan Kaynakları Yönetimi Çalıştayı" düzenlendi.  Karabük Üniversitesinden Personel Daire Başkanı Kemal Özeken ve Kadro ve İstatistik Şube Müdürü Süleyman Ateş'in katıldığı çalıştayda, akademik ve idari personellerin sorunları masaya yatırılarak, çözüm önerileri sunuldu.

Bursa Teknik Üniversitesi, Yükseköğretimde İnsan Kaynakları Çalıştayı’nın 4’üncüsüne ev sahipliği yaptı. Daha önce Konya Teknik Üniversitesi, Bartın Üniversitesi ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen çalıştayın dördüncüsü Bursa Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşti.

Çalıştaya 26 üniversiteden Personel Daire Başkanları ile personel iş ve işlemlerinden sorumlu şube müdürleri katıldı.

Bursa Teknik Üniversitesi Mimar Sinan Yerleşkesi Turkuaz Salonunda düzenlenen çalıştayın açılış konuşmasını yapan Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Naci Çağlar, 4’üncü kez gerçekleştirilen Yükseköğretimde İnsan Kaynakları Yönetimi Çalıştayı'na ev sahipliği yapmaktan dolayı duyduğu mutluluğu dile getirerek, çalıştayda emeği geçenlere teşekkür etti.

Çalıştayın birinci gününde akademik ve idari kadrolarla/personellerle ilgili yaşanan sorunlar ayrı ayrı ele alındı. Akademik kadroların kullanımları/izinlerle ilgili sorunlar, yurt dışında üniversiteler adına lisansüstü eğitim görenlerin istihdamındaki sorunlar, akademik personelin yurtiçi ve yurtdışı görevlendirilmelerini düzenleyen mevzuatın uygulamasında yaşanan sorunlar, 4B sözleşmeli personel istihdamı, kariyer kapısı uygulamaları,  görevde yükselme sınavları, kurumlararası naklen geçişler,  YÖK'ün gündeminde olan becayiş uygulaması, akademik ve idari personelin özlük hakları, çalışma esasları vb. konular ele alınarak  her bir konu ile ilgili çözüm önerileri tartışıldı.

Çalıştayın ikinci gününde ise önceki çalıştaylarda alınan kararların sonuçları değerlendirildi. Ayrıca katılımcı üniversitelerin örnek uygulamalarının paylaşıldığı çalıştay sonunda, tartışılan konular ve çözüm önerilerini içeren bir rapor hazırlanarak Cumhurbaşkanlığı ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı başta olmak üzere ilgili kurum ve kuruluşlara sunulmasına karar verildi.

Çalıştay, Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar'ın da katılımlarıyla hatıra fotoğrafı çekilerek son buldu.