Uluslararası

Erasmus+Personel Hareketliliği Kapsamında Romanya'dan KBÜ'ye Ziyaret

Erasmus+Personel Hareketliliği kapsamında, Romanya’nın Iasi Gheorghe Asachi Teknik Üniversitesinden Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü Öğr. Gör. Vasile Manole, Genel Sekreter Sorin Avram Iacoban ve Yapı İşleri Daire Başkanı Daniel Isachi Karabük Üniversitesini ziyaret etti. Ziyarette iki üniversite arasında yapılabilecek iş birlikleri hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Ziyaret kapsamında Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, heyeti makamında ağırladı. Romanyalı heyetin ziyaretiyle ilgili Karaş, “Romanya'nın Iasi Gheorghe Asachi Teknik Üniversitesinden gelen değerli konukları üniversitemizde ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Söz konusu ziyaret, uluslararası iş birliklerimizi güçlendirmek ve deneyim paylaşımını teşvik etmek adına önemli bir fırsat sunuyor. Üniversitemizin sunduğu eğitim ve araştırma olanaklarını tanıtarak, iki üniversite arasında güçlü bir akademik köprü kurmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Görüşmenin ardından Romanyalı heyet, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Sun ve Hasan Doğan Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Numan Bahadır Kayışoğlu ile birimlerin akademik ve araştırma faaliyetleri hakkında bir dizi toplantı gerçekleştirdi. Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Öğr. Gör. Adnan Uçur da ziyaret boyunca heyete eşlik etti.

Ziyaret kapsamında Romanyalı heyet, Karabük Üniversitesi kampüsünde bulunan Kâmil Güleç Kütüphanesi, Prof. Dr. Burhanettin Uysal Ay Yıldızlı Stadyumu ve Yabancı Diller Yüksekokulu gibi çeşitli birimleri gezdi.