Uluslararası

Karabük Üniversitesinden Malezya'ya İş Birliği Kapsamında Ziyaret

Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, Malezya’da bulunan Malezya Teknoloji Üniversitesi (UTM),  Malezya Uluslararası İslam Üniversitesi (IIUM) ve Mara Teknoloji Üniversitesini (UiTM) ziyaret ederek akademik iş birliği kapsamında görüşmelerde bulundu.

Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş,  akademik iş birliği kapsamında Malezya’da bulunan üniversitelerde bir dizi ziyaret ve görüşmelerde bulundu.

Malezya Teknoloji Üniversitesine (UTM) Ziyaret

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş ilk olarak Malezya Teknoloji Üniversitesini ziyaret ederek, Malezya Teknoloji Üniversitesi Geo-Information Bölümünden Prof. Dr. Alias Abdulrahman ile birlikte yürüttüğü ikili iş birliği projesi kapsamında söz konusu üniversitede çalışmalarda bulundu. Ziyaret kapsamında Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık adına Malezya Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmad Fauzi Ismail ile görüşen Prof. Dr. Karaş, kendisinin selamlarını ve iyi dileklerini iletti. Karaş, görüşmede iki proje ekibi arasında 18 yıldır süren proje tabanlı faaliyetler ve çıktıları hakkında Prof. Dr. Ahmad Fauzi Ismail’e bilgiler verdi. Ayrıca iki üniversite arasında var olan iş birliği anlaşmasının (MoU) sürmesi yönünde karşılıklı olarak olumlu görüşler iletildi.

Malezya Uluslararası İslam Üniversitesi (IIUM) ve Mara Teknoloji Üniversitesine (UiTM) Ziyaret

Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, Malezya Uluslararası İslam Üniversitesi (IIUM) ve Mara Teknoloji Üniversitesini (UiTM) ziyaret ederek, fakülteler arası iş birliği anlaşmaları kapsamında görüşmelerde bulundu.

Malezya Uluslararası İslam Üniversitesi ziyaretinde, KBÜ Turizm Fakültesi ile IIUM Helal Endüstrisi Araştırma ve Eğitim Enstitüsü arasında, helal turizm konusunda imzalanmış bulunan iş birliği anlaşması karşılıklı olarak teslim alındı ve yol haritasına yönelik bir toplantı yapıldı. Toplantıya IIUM Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmad Faris ve Enstitü Müdürü Prof. Dr. Azura Amid de katıldı.

UiTM ziyaretinde ise, Bilgisayar-Bilişim-Matematik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Wan Abdul Rahim ve ekibi ile bir araya gelen Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, ilgili fakülte ile KBÜ Mühendislik Fakültesi arasında imzalanması planlanan iş birliği anlaşmasının detaylarını görüştü.