Bülten

KBÜ Medya Bülteni'nin 2. Sayısı Yayımlandı

Karabük Üniversitesinde düzenlenen etkinlikler, ulusal ve uluslararası iş birlikleri, projeler, akademik başarılar ve bilimsel çalışmaları içeren “KBÜ Medya Aylık Dijital Bülteni” nin ikinci sayısı zengin içeriği ile okuyucularıyla buluştu.

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık’ın öncülüğünde Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü tarafından hazırlanan “KBÜ Medya Aylık Dijital Bülteni”nin Eylül sayısı yayımlandı. Karabük Üniversitesinin akademik başarılardan yapılan iş birliklerine kadar geniş bir yelpazede yürütülen çalışmaların yer aldığı Eylül sayısında, üniversitenin önemli projeleri de dikkat çekiyor.

Bültenin Eylül sayısında Türkiye’deki birçok paydaşın katılımıyla 6-7 Kasım’da Karabük Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşecek olan Sağlık Bilimleri Festivali: Sağlıkfest kapsamında yapılan çalışmalar ve imzalanan protokoller, 2024 YKS yerleştirme sonuçlarına göre Karabük Üniversitesinin yüzde 96,6’lık oranı ile en çok tercih edilen üniversiteler arasında yer alması, URAP tarafından hazırlanan 2023-2024 Türkiye Alan Sıralamasında Mühendislik alanında elde edilen büyük yükseliş, KBÜ’nün YÖK Mezun Başarı Atlası’nda zirvede yer alışı, KBÜ Teknofest takımlarının başarıları, yürütülen faaliyetler ve düzenlenen etkinlikler hakkında bilgiler yer alıyor.

“Karabük Üniversitesi olarak, “Türkiye Yüzyılı” vizyonu çerçevesinde bilim ve teknolojiyi merkezine alan tüm çalışmaların öncüsü olacağız”

Karabük Ünivesitesinin ulusal ve uluslararası alanlarda önemli başarılar elde ettiğine dikkat çeken Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, “2023-2024 Türkiye Alan Sıralamasında Üniversitemiz, Mühendislik alanında  son 1 yılda büyük atılım gerçekleştirerek Türkiye genelinde 24. sıradan 13. sıraya yükselmiştir. Makine Mühendisliği alanında ise 10. sıradan 5. sıraya gelerek ciddi bir yükseliş yakalamıştır. Söz konusu başarılar, Karabük Üniversitesinin Mühendislik sahasında çok güçlü ve başarılı bir akademik kadroya sahip olduğunun göstergesidir. Bu başarılarımızı daha ileriye taşımak ve üniversitemizi dünya ve Türkiye sıralamalarında daha üst sıralara çıkarmak için gayret edeceğiz. Akademisyen ve öğrencilerimizin, ulusal ve uluslararası proje ve yarışmalarda elde ettiği başarılar artarak devam ediyor. Karabük Üniversitesi Ailesi olarak başarıya imza atan tüm öğrencilerimizi, akademisyenlerimizi ve idari personelimizi tebrik ediyorum. Karabük Üniversitesi olarak, “Türkiye Yüzyılı” vizyonu çerçevesinde bilim ve teknolojiyi merkezine alan tüm çalışmaların öncüsü olacağız” ifadelerini kullandı.

Karabük Üniversitesi Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü tarafından hazırlanan "KBÜ Medya Aylık Dijital Bülteni"ne ulaşmak için linke tıklayınız.