Rektörlük

KBÜ Mühendislik ve Orman Fakültesinde Akademik Kurul Toplantıları Yapıldı

Karabük Üniversitesi Mühendislik Fakültesi ve Orman Fakültesi tarafından düzenlenen 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi Akademik Kurul Toplantıları, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Karabük Üniversitesi Mühendislik Fakültesi ve Orman Fakültesi tarafından 2024-2025 Akademik Yılı Güz Yarıyılı Akademk Kurul Toplantıları yapıldı.

Mühendislik Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı

Karabük Üniversitesi Mühendislik Fakültesi tarafından Hamit Çepni Konferans Salonunda düzenlenen 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi Akademik Kurul Toplantısına, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık’ın yanı sıra Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş,  Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Sun, Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhammet Kayfeci, Eskipazar Meslek Yüksekokulu Prof. Dr. Tülay Ekemen Keskin, Karabük Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi Genel Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Samet Nohutçu, Mühendislik Fakültesi Bölüm Başkanları ve akademik personel katıldı.

Toplantıda ilk olarak Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Engin Çevik tarafından fakülte çalışmaları hakkında sunum gerçekleştirildi.

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Mühendislik Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, fakültenin gelişim sürecine dair önemli açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Kırışık, fakültenin daha hızlı bir gelişim sürecine gireceğine inandığını belirterek, “Mühendislik Fakültemizin gelişimi için sadece fiziksel altyapıya değil, esas olarak insan kaynağına ihtiyacımız var. Binalar ve fiziki şartlar bir yere kadar önemli. Hiçbir bina bir makale yazamaz, hiçbir bina bir buluş yapamaz. Bunu yapacak olanlar sizlersiniz. Bu nedenle ana odağımız sizlersiniz ve sizlere değer veriyoruz" şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Kırışık, üniversite-sanayi iş birliğinin önemine de vurgu yaparak, "Artık takip eden değil, takip edilen bir üniversite olmak zorundayız. Teorileri ve buluşları biz üretmeliyiz. Bu nedenle üniversite-sanayi iş birliğini geliştirmeye yönelik yerel, bölgesel ve ulusal düzeyde ciddi adımlar attık. Farklı kurumlarla, sanayi şirketleriyle ve organize sanayi bölgeleriyle protokoller imzaladık. Altyapımız bu anlamda büyük ölçüde hazır" ifadelerini kullandı.

Mühendislik Fakültesi’nin Türkiye genelinde 24. sıradan 13. sıraya yükselerek önemli bir başarı elde ettiğini belirten Kırışık, "Bu başarıda emeği geçen tüm akademik kadroya teşekkür ediyorum. Öğrencilerimiz, mezun olduktan sonra girdikleri kurumlarda Karabük Üniversitesinin yüz akı oluyorlar. Bu, onlara ne kadar iyi bir eğitim verdiğimizin en somut göstergesi" diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Karabük Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Sun ise fakülte bünyesindeki akademisyenlerin projelere ve sanayi iş birliklerine büyük katkı sunduğunu belirterek, “Hem sanayi iş birliği hem de proje geliştirme noktasında çok ciddi çalışan arkadaşlarımız var. Bilgisayar ve yazılım, mekatronik gibi alanlarda görev yapan hocalarımızın çalışmalarını yakından takip ediyorum. Bu alanlarda gerçekten önemli projelere imza atıyorlar. Fakültemizde çalışmakta olan arkadaşlarımızdan değişik şekilde projeler alarak doktora yapmak için Avrupa ve Amerika gibi ülkelere giden hocalarımız var, arkadaşlarımız var. Çeşitli projelerle yurt dışına giden hocalarımız, orada bir yıl boyunca ileri teknoloji konularında bilgi birikimlerini artırıyorlar. Bu süreçten sonra üniversitemize ve fakültemize geri döndüklerinde, elde ettikleri bilgi ve deneyimden yararlanmayı planlıyoruz" ifadelerini kullandı.

Orman Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı Yapıldı

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, daha sonra Orman Fakültesi tarafından düzenlenen 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi Akademik Kurul Toplantısına katıldı.

Karabük Üniversitesi Orman Fakültesi tarafından düzenlenen 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi Akademik Kurul Toplantısına, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Solmaz,  Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Yörür, Orman Fakültesi Bölüm Başkanları ve akademik personel katıldı.

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Orman Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, Karabük’ün orman varlığına dikkat çekerek fakültenin bu alandaki potansiyelini vurguladı. Prof. Dr. Kırışık, Karabük’ün yüzde 74’ünün ormanlarla kaplı olduğunu belirterek, "Bu oran çok ciddi bir rakam ve fakültemizin bu alanda aktif rol oynaması gerekiyor. Karabük olarak bu konuda tartışılmaz bir üstünlüğümüz var. Bu doğal kaynağı nasıl sanayiye, endüstriye dönüştürebiliriz, bu konuda şirketlerle neler yapabiliriz? Bunları sürekli olarak organize sanayi bölgeleri ve Karabük’teki iş insanlarıyla düzenli toplantılarda değerlendiriyoruz" diye konuştu.

Prof. Dr. Kırışık, Karabük’ün demir çelik sanayisinin ardından ikinci en önemli unsurunun orman olduğunu belirterek, "Orman kaynaklarımızın verimli kullanılması ve bu alandaki projelerin geliştirilmesi, bölgenin kalkınması için kritik önem taşıyor. Üniversite, ilin lokomotifi olmalıdır. Bilimle ilerlemek, bu alanda da başarıya ulaşmak için zorunludur" ifadelerini kullandı.

Akademik Kurul Toplantıları,  2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılında yapılacak ve yapılması planlanan çalışmalar, akademik personelle ilgili gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunulması ile sona erdi.