Rektörlük

KBÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık’ın 19 Eylül Gaziler Günü Mesajı

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, 19 Eylül Gaziler Günü vesilesiyle bir mesaj yayımladı.

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, 19 Eylül Gaziler Günü vesilesiyle yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:

“19 Eylül, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ‘Gazilik’ unvanının verildiği ve tüm gazilerimizin onurlandırıldığı bir gündür. Malazgirt’ten Çanakkale’ye, Kurtuluş Savaşı’ndan 15 Temmuz’a kadar vatanımızın birlik ve bütünlüğünü korumak için canlarını ortaya koyan aziz gazilerimizin bu özel gününü kutlamanın gururunu yaşıyoruz. Geçmişi şanlı zaferlerle dolu Türk tarihinin temelinde gazilerimizin ve şehitlerimizin azmi, cesareti ve kararlılığı yatmaktadır. Onların cesareti ve fedakârlığı, ülkemizin her zaman birlik ve beraberlik içinde kalacağının en büyük teminatıdır.

Bu vesileyle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden bütün gazilerimizi rahmetle yâd ediyor, hayatta olan gazilerimizi saygıyla selamlıyorum.”