Rektörlük

KBÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık’ın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı Mesajı

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı vesilesiyle bir mesaj yayımladı.

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı vesilesiyle yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:

“Haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basın, demokrasinin temel taşlarından biridir. Gazeteciler, kamuoyuna bilgi akışının sağlanmasında önemli bir misyonu yerine getirmektedir. Basın kuruluşlarımızın objektif, etik ve ilkeli yayın anlayışını gözeterek, doğru ve tarafsız haberler yapması demokrasimiz ve gazetecilik mesleğinin saygınlığı açısından büyük önem taşımaktadır. Bu nedenle gazetecilik, yalnızca bir meslek değil aynı zamanda topluma karşı üstlenilmiş bir sorumluluktur.  Gerçek habercilik anlayışıyla milletimizin değer ve hassasiyetlerini göz önüne alarak, toplumu aydınlatma ve doğru bilgiye ulaşma konusundaki sorumluluklarını titizlikle icra etmek gazetecilerimizin vazifesidir. Kamuoyunu doğru bilgiye ulaştırmak adına gece gündüz demeden çalışan tüm basın mensubu arkadaşlarımıza teşekkür ediyor, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını kutluyorum.”