Rektörlük

KBÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Akademik Kurul Toplantısı Yapıldı

Karabük Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi Akademik Kurul Toplantısı, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Karabük Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi Akademik Kurul Toplantısına, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık’ın yanı sıra Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Solmaz,  Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Durdane Yılmaz Güven, akademik ve idari personel katıldı.

Akademik Kurul Toplantısında 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılında yapılacak ve yapılması planlanan çalışmalar, akademik ve idari personelle ilgili gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Akademik Kurul Toplantısında yaptığı konuşmada, üniversitenin bilim merkezli bir yapıya sahip olduğunu vurgulayarak, bilimsel çalışmaları önceleyen ve bu alanda etkinliğini artırmayı hedefleyen bir üniversite olma yolunda ilerlediklerini belirtti.

Prof. Dr. Kırışık, göreve geldikleri günden bu yana yaptıkları çalışmaların meyvelerini almaya başladıklarını ifade ederek, son iki ayda hem akademisyenlerin hem de öğrencilerin başarı hikayeleri yazdığını ve ödüller kazandığını söyledi. Bu başarıların, üniversite olarak oluşturdukları sistemin işe yaradığını gösterdiğini dile getiren Kırışık, şunları kaydetti:

“Üniversite olarak en önemli fonksiyonumuz, bilimsel faaliyet yapmak ve bilimsel çalışmalar üretmektir. Böylelikle öğrencilerimize daha faydalı olabiliriz. Bilimi önceleyen, bilim merkezli bir üniversite yapımız var. Ayrıca öğrenci dostu bir üniversite olduğumuzu da özellikle vurguluyoruz. Üniversitemizin ulusal başarılarını giderek artıyor. Hem ulusal düzeyde URAP verilerinde hem de uluslararası sıralamalarda bunu görebiliyoruz. Çalışma alanlarımızı üç ana kategoriye ayırdık: Mühendislik Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Sosyal Bilimler. Bu üç ana başlıkta yoğun çalışmalar yürütüyoruz. Sosyal bilimler alanındaki önemli faaliyetlerimizden biri Sosyal Bilimler Festivali’ydi, Karabük Üniversitesi Festivali (KBÜFEST) de yaptık. Şimdi ise üçüncü organizasyonumuzu Sağlık Bilimleri Festivali’ni yapıyoruz. Türkiye'de daha önce hiç yapılmamış bu organizasyon için uzun süredir hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Geniş bir ekibimiz ve komisyonlarımız var, yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Bu projeyi, üniversitemizin projesi olmaktan çıkarıp bir Türkiye projesi haline getirmek istiyoruz. Türkiye çapında yarışmalar açıyoruz ve 50’ye yakın üniversite ile kurumla protokoller imzaladık. Diğer üniversiteler bu projeye katılmak için oldukça istekli. Sizlerin de Sağlık Bilimleri Festivali’ne destek vermenizi arzu ediyoruz. Hem öğrencilere yaptırdığınız projelerle hem de kendinizin yapacağı projelerle bu sürece destek olmanızı istiyoruz.”

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunun 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi Akademik Kurul Toplantısı, görüş alışverişinde bulunulmasının ardından sona erdi.