Kampüs

KBÜ'den Bir Gurur Verici Başarı Daha: Binalarda Enerji Verimliliği Üstün Başarı Belgesi Almaya Hak Kazandı

Enerji alanındaki çalışmalarıyla yenilikçi bir üniversite olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Karabük Üniversitesi, yenilenebilir enerjiye verdiği katkılardan dolayı Türkiye’de adından söz ettirmeye devam ediyor. Milli ve yerli üretime destek vererek binalara kurduğu güneş panelleri, iç ve dış aydınlatmada LED dönüşümü ve yalıtım uygulamaları ile enerji verimliliği alanında ülkemize önemli katkılar sağlayan Karabük Üniversitesi, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından “Binalarda Enerji Verimliliği Üstün Başarı Belgesi” almaya hak kazandı.

Karabük Üniversitesi çevreye duyarlı, enerji verimli uygulama projeleri ve teknolojileri ile önemli bir başarıya daha imza attı. Karabük Üniversitesi, Kamu Binalarında Enerji Tasarrufu Konulu 2019/18 sayılı Cumhurbaşkanı Genelgesi kapsamında uyguladığı enerji verimliliği önlemleri ile 2019-2023 döneminde yüzde 16 ve üzerinde tasarruf sağlayarak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından “Binalarda Enerji Verimliliği Üstün Başarı Belgesi” almaya layık görüldü.

“Fark yaratan çalışmalarımız ve projelerimizle üniversitemizin başarı çıtasını yükseklere taşımayı sürdürüyoruz”

Kaynakların daha verimli kullanılması amacıyla Karabük Üniversitesinde birçok önemli çalışmalar yapıldığını belirten Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık, bu çalışmaların sonucunda “Binalarda Enerji Verimliliği Üstün Başarı Belgesi” ni elde ettiklerini ifade etti. Enerji verimliliği konusunda kampüste yer alan binalarda ciddi çalışmalar yapıldığına dikkat çeken Kırışık, “Karabük Üniversitesi olarak enerji verimliliğini artımak amacıyla İç ve Dış Aydınlatma LED Dönüşümü, Binalarda Termostatik Vana Uygulaması, Binalardaki Mekanik Tesisatlarda Vana Ceketi Uygulaması, 1 MW Kurulu Gücünde Çatı Ges Uygulaması, Rektörlük ve İdari Birimler Binasında Merkezi Isıtmadan Bağımsız Bir Isıtma Binası Kurulması, KABEV Projesi Kapsamında Yapılan Yalıtım, Led Dönüşümü, PV, Pompa Değişimi vb. uygulamalar ile birçok önemli projeye imza atarak söz konusu çalışmalarda büyük başarılar elde ettik.  Binalarda enerji verimliliği üzerine aldığımız üstün başarı belgesi ile çevreci ve yenilenebilir enerjiye verdiğimiz önemi bir kez daha göstermiş oluyoruz. Karabük Üniversitesi olarak enerji alanında ulusal ve uluslararası düzeyde etkin bir rol oynuyoruz. Enerji alanındaki araştırmalar üniversitemiz için büyük bir önem taşımaktadır. Bu kapsamda üniversitemizde enerji alanında çalışan akademisyenlerimizi bir araya getirerek ürüne dönük projeler üreten Enerji Çalışma Takımını kurduk. Fark yaratan çalışmalarımız ve projelerimizle üniversitemizin başarı çıtasını yükseklere taşımayı sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.