KBÜ’lü Akademisyen Müslüman Dostu Turizmde Sürdürülebilirlik ve Etik Hususlar Uluslararası Seminerine Katıldı

Karabük Üniversitesinin Safranbolu Turizm Fakültesinden Doç. Dr. Ayşegül Acar, Malezya’nın Sürdürülebilir Turizm ve Çağdaş Diller Külliyesi tarafından düzenlenen Müslüman Dostu Turizmde Sürdürülebilirlik ve Etik Hususlar Uluslararası Semineri’nde konuşmacı olarak yer aldı.

Seminere çevrim içi olarak katılan Dr. Acar, “Müslüman Dostu Turizm:Türkiye’den Sürdürülebilirlik ve Etik Uygulamalar, Dersler ve Yenilikler” başlıklı sunumunda, Türkiye’deki Müslüman Dostu Turizm'in (MfT) sürdürülebilirlik ve etik uygulamalarını ele aldı. Ayrıca sunumunda, mevcut stratejiler ve Türkiye'nin bu alandaki yenilikçi yaklaşımları ile MfT’nin gelecekteki potansiyelini değerlendirdi. Dr. Acar, Türkiye'nin bu konuda öncülük ettiği etik uygulamaların uluslararası turizm sahasında nasıl yankı bulduğunu vurguladı.

Seminerde ayrıca, bu önemli kurum ile Türkiye’deki çeşitli paydaşlar arasında yürütülen protokol ve anlaşma görüşmeleri ile iş birliğini daha da güçlendirmeyi hedefleyen görüşmeler gerçekleştirildi.