Tıp Fakültesinde 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Oryantasyon Programı Yapıldı

Karabük Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılına yeni başlayan öğrencilerinin uyum sürecini hızlandırmak ve üniversite hayatına daha kolay uyum sağlamak amacıyla dört gün süren kapsamlı bir oryantasyon programı düzenlendi.

Prof. Dr. Sadettin Ökten Konferans Salonunda düzenlenen oryantasyon programı Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Ak’ın açılış konuşmasıyla başladı. Prof. Dr. İsmail Ak konuşmasında fakültenin misyonu, öğrencilere sunulan akademik imkanlar ve sağlık alanındaki yeniliklerden söz ederek öğrencilere başarılar diledi.

Oryantasyon programı kapsamında Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Muhammed Kamil Turan ve Fakülte Sekreteri Hakan Cebeci, öğrencilere fakülte yönetimi ve idari süreçler hakkında bilgi verdi. Öğrenciler, dekanlık binasında yer alan bölümleri gezerek fakültenin fiziki yapısını yakından tanıma fırsatı buldu.

Dört gün süren oryantasyon programında, öğrencilere çeşitli konularda bilgilendirme sunumları yapıldı. Program kapsamında Prof. Dr. İsmail Ak tarafından “Bağımlılık ve Bağımlılıkla Mücadele” başlıklı bir sunum yapıldı. Doç. Dr. Muhammed Kamil Turan ise sınav sonuçlarının değerlendirilmesi, ders ve sunum değerlendirme anketleri ile etkili not alma teknikleri hakkında bilgi verdi.

Dr. Öğr. Üyesi Serap Aslan tarafından Karabük Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönergesi hakkında ayrıntılı bir bilgilendirme sunumu gerçekleştirilirken Dr. Öğr. Üyesi Nefise Demir tarafından ise stres yönetimi konusunda bir sunum yapıldı. Kariyer Merkezi ile Sağlık Kültür ve Spor Şube Müdürlüğü tarafından öğrencilere kariyer fırsatları ve sosyal etkinlikler hakkında bilgiler aktarıldı.

Bu oryantasyon programı, öğrencilerin Karabük Üniversitesi Tıp Fakültesine hızlı bir şekilde uyum sağlamalarına ve üniversite hayatına bilinçli bir başlangıç yapmalarına katkı sunmayı hedefliyor.