"Güçlüyüz, Umutluyuz" Projesi Kapsamında Karabük Üniversitesine Ziyaret

İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü destekli ve Adıyaman Valiliği koordinasyonunda gerçekleştirilen "Güçlüyüz, Umutluyuz" projesi kapsamında, Kahramanmaraş merkezli 06 Şubat 2023’te meydana gelen depremlerden etkilenen öğrenciler Karabük Üniversitesini ziyaret etti.

Kahramanmaraş merkezli 06 Şubat 2023’te meydana gelen depremlerden etkilenen öğrenciler, İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen ve Adıyaman Valiliği koordinasyonunda Adıyaman Eğitim Kültür Sanat Derneği tarafından hazırlanan “Güçlüyüz, Umutluyuz” projesi kapsamında Karabük Üniversitesini ziyaret etti.

Karabük Üniversitesi Senato Odasında gerçekleşen toplantıya Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Özcan Büyükgenç, Araştırma Destek Koordinatör Yardımcısı Hasan Turma, Adıyaman Eğitim Kültür Sanat Derneği Başkan Yardımcısı Zeynel Abidin Şenlik ve Dernek Yöneticileri Selçuk Aydın, Hasan Yılmaz, Mehmet Demir ve Mekki Tekin ve öğrenciler katıldı.

Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Özcan Büyükgenç “ ‘Güçlüyüz, Umutluyuz’ projesi kapsamında bizlerle buluşmanız, üniversitemiz için büyük bir onurdur. Bu vesileyle, Rektörümüz Prof. Dr. Fatih Kırışık ve Rektör Yardımcılarımızın sizlere selamlarını iletmek isterim. Karabük Üniversitesinde sizi görmekten büyük bir mutluluk duyduğumuzu ifade etmek isterim. 6 Şubat 2023’te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli deprem, 10 ili etkileyerek büyük zorluklar ve kayıplar yaşattı. Bu süreçte dayanışma ve yardımlaşmanın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gördük. Birlikte güçlü bir şekilde bu zorluğun üstesinden geleceğimize olan inancımızı koruyoruz. Gelecek sizlerin ellerinde; bu yüzden yaşadığımız acılardan güç alarak, daha umut dolu bir gelecek inşa etmek için birlikte çalışmalıyız” ifadelerini kullandı.

Konuşmasında Karabük’ün tarihi ve Karabük Üniversitesi hakkında bilgiler veren Büyükgenç, Karabük Üniversitesi tarafından düzenlenen Sağlık Bilimleri Festivali (Sağlıkfest) ve Sosyal Bilimler Festivali (Sosyalfest) hakkında detaylı bilgiler sundu.

Proje Koordinatörü ve Adıyaman Eğitim Kültür Sanat Derneği Başkan Yardımcısı Zeynel Abidin, konuşmasında Adıyaman Eğitim Kültür Sanat Derneği hakkında bilgiler verdi. Derneğin, “Güçlüyüz, Umutluyuz” projesi kapsamında depremlerden etkilenen çocuklara destek sunmayı hedeflediğini vurgulayan Abidin, proje kapsamında öğrencilere sağladığı misafirperverlik ve destek için Karabük Üniversitesine teşekkür etti.

Ziyaret, günün anısı olarak gerçekleştirilen fotoğraf çekimiyle son buldu.