Hayat kurtarandır... Derler ki Kahramanmaraş'ın Fransızlara ve Ermeni çetelere karşı verdiği mücadelenin en yoğun zamanlarında artık yiyecek bir şey kalmadığı zaman, yazdan hazırlanmış tarhanalar şehir halkını savaş sırasında beslemiştir.
Tadına varanlar için var olan tüm cipslere burun kıvırtacak kadar muhteşem bir şeydir. Hem öyle yağlıymış, zararlıymış gibi bir derdi de yok. Bol bol yiyin özellikle çocuklara sevdirin.
Çorbasını yaptığınızda mutfağı saran kokusu aklınızı başınızdan almaya yetecek.
Malzemeler
2-3 kase maraş tarhanası
2 bardak tavuk suyu
2 kaşık süzme yoğurt
1 yumurta
1 kaşık un
Tereyağı
Nane
Ben içine minik köfteler de atıyorum isterseniz siz de ekleyebilirsiniz.
Yapılışı
Tarhanaları bir tencere suda 15 20 dakika kadar kaynatın. Tarhanalar iyicr yumuşayana kadar kaynasın. Bi karıştırma kabında süzme yoğurdu biraz suyla açın içine 1 yumurta ve 1 kaşık un ekleyin. İyice çırpın. Daha sonra tarhanaları blendırdan geçirin. Sonra içine yoğurtlu karışımınızı ekleyin yavaş yavaş. Eklerken durmadan karıştırın. Kaynayana kadar kesilmemesi için karıştırın. Kaynamaya başladıktan sonra minik köfteler eklemek istiyorsanız bu sırada ekleyebilirsiniz. Tuzunu da ekleyip altını kısın. 10 dakika kadar sonra alıp üzerine tereyeyağını ve naneyi eritip ekleyip servis yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun
Nur Polat nadirenpolat@gmail.com