Karabük Üniversitesinde "Eğiticilerin Eğitimi" Programının İlki Gerçekleştirildi

Karabük Üniversitesi tarafından öğretim elemanlarının formasyon becerilerinin geliştirilmesi amacıyla düzenlenen "Eğiticilerin Eğitimi" programının ilki Microsoft Teams üzerinden gerçekleştirildi.

“Eğitimcilerin Eğitimi” programının ilki, Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Polat tarafından “Yükseköğretim Düzeyinde Öğretim Sürecini Etkileyen Faktörler” sunumuyla gerçekleştirildi. Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Polat, sunumunda öğrenci ve akademisyen odaklı faktörlerin yanı sıra, çevresel ve eğitim politikalarıyla ilgili faktörleri kapsamlı bir şekilde ele aldı.

Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Polat, öğrenciyle ilgili olarak bireysel öğrenme farklılıkları, bilişsel ve psikososyal alan, sağlık durumu, öğrenme güçlükleri ve uyum sürecine dikkat çekerken; akademisyenler için ise alan bilgisi, pedagojik beceriler, sınıf yönetimi, bilimsel araştırma ve mesleki gelişim konularına değindi. Öğretim programı ile ilgili faktörlerde amaçlar, içerik, ölçme-değerlendirme; çevresel faktörlerde ise fiziksel, sosyal ve dijital çevre ele alındı. Eğitim politikalarında ise ulusal ve uluslararası politikalar, kalite standartları ve yönetim gibi konular tartışıldı.

Program, akademisyenlerin teorik bilgi ile pratik uygulamalar arasındaki ilişkiyi daha iyi kavramalarını sağlamak amacıyla interaktif şekilde gerçekleştirildi. Katılımcılar, kendi deneyimlerini paylaşarak eğitimde karşılaştıkları zorluklar ve fırsatlar üzerine tartışma imkanı buldular.

Program, yükseköğretim düzeyindeki öğretim süreçlerini etkileyen dinamikler üzerine akademik bilgi ve deneyim paylaşımını teşvik ederek üniversitelerdeki eğitim kalitesini artırarak, üniversitelerde görev yapan akademisyenlerin güncel pedagojik yaklaşımlar ve yenilikçi öğretim yöntemleri hakkında farkındalık kazanmalarını sağlamayı amaçlıyor.

"Öğretim İlke ve Yöntemleri, Ölçme ve Değerlendirme, Sınıf Yöntemi" konularının yer aldığı Eğiticilerin Eğitimi Programı 23 Ekim’e kadar devam edecek.

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof Dr Fatih Kırışık, “Öğrencilerimizin en iyi, en kaliteli eğitimi almasını istiyoruz. Bu hedefle akademik personelimizin sürekli gelişme parolasıyla eğitici becerilerinin artmasını sağlamak için çalışıyoruz. Bunun da en önemli yolu eğiticilerin eğitimi programlarıdır. Bu program sayesinde eğiticiler, eğitim sürecindeki son gelişmeleri öğrenerek en iyiye ulaşmaktadırlar. Ayrıca birbirinden öğrenme yöntemiyle başarılı eğitim uygulaması örneklerini tanımaktadırlar. Karabük Üniversitesi öğrencilerine dünyanın en iyi eğitimini vermek için kendisini sürekli geliştirmeye ve bu programları yapmaya devam edecektir” şeklinde konuştu.