Rektörlük

Karabük Üniversitesinde "İç Paydaş" Toplantıları Devam Ediyor: Mühendislik Fakültesinde Eğitim Kalitesi Ele Alındı

Karabük Üniversitesinde düzenlenen "İç Paydaş" toplantıları kapsamında Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık, kalite standartlarını artırmak amacıyla iç paydaşlarıyla görüş alışverişine devam ediyor. Bu kapsamda Mühendislik Fakültesi akademik ve idari personel temsilcileri bir araya gelen Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık, toplantıda iç paydaşlarının görüş ve önerilerini dinledi.

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, “İç Paydaş” toplantısı kapsamında Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, Mühendislik Dekanı Prof. Dr. Yavuz Sun, Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhammet Kayfeci, Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Gökdağ, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hayrettin Ahlatçı, Biyomedikal Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Akif Erden, Mekanik Sistemler Bölüm Başkanı Doç. Dr. İbrahim Çayıroğlu, Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Engin Gedik, Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. İbrahim Ethem Güler, İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şenol Gürsoy, Çevre Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hamiyet Şahin Kol, Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Oğuz Fındık, Yazılım Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hakan Kutucu, Elektrik- Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Selim Öncü ve Fakülte Sekreteri İrfan Öz ile bir araya geldi. Toplantıda, Mühendislik Fakültesinin eğitim, araştırma, proje ve iş birliği alanındaki faaliyetleri ele alınarak, fakültenin geleceğe yönelik stratejik hedefleri konuşuldu.

Toplantı, fakültenin akademik ve idari süreçlerinin değerlendirilmesi, projelerin planlanması ve iç paydaşlar arasındaki iş birliğinin güçlendirilmesi amacıyla düzenlendi. Görüşme sırasında bölüm başkanlarının görüş ve önerileri dinlenerek, fakültenin eğitim kalitesinin artırılması, öğrenci odaklı projelerin geliştirilmesi ve araştırma faaliyetlerinin daha ileriye taşınması konularında fikir alışverişinde bulunuldu.

Karabük Üniversitesinin son bir yıl içerisinde Mühendislik alanında çok önemli başarılar gösterdiğine dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık, “URAP tarafından hazırlanan 2023-2024 Türkiye Alan Sıralamasında Karabük Üniversitesi, Mühendislik alanında büyük bir başarıya imza atmıştır. Mühendislik alanında son 1 yılda büyük bir yükseliş gerçekleştirerek Türkiye genelinde 24. sıradan 13. sıraya yükselmeyi başarmıştır. Bu başarı, Karabük Üniversitesinin mühendislik alanındaki güçlü akademik kadrosunu ve yapılan çalışmaların kalitesini göstermektedir. Söz konusu başarılar, üniversitemizin eğitim ve araştırma alanındaki hedeflerine ulaşma yolunda önemli bir adım olmuştur ve tüm akademik birimlerin bu başarıyı daha ileriye taşıma kararlılığını sürdürmesi gerekmektedir. Bu süreçte tüm akademik birimlerin, öğrencilerin ve çalışanlarımızın katkıları büyük önem taşıyor. Hep birlikte bu başarıları sürdürülebilir kılacağız ve yeni hedeflerimize ulaşacağız”  şeklinde konuştu.

Karabük Üniversitesinde düzenlenen “İç Paydaş” toplantıları, üniversitenin her fakültesinde devam ederek, paydaşlar arasındaki iş birliğini ve iletişimi güçlendirmeyi hedefliyor.