Uluslararası

KBÜ TÜRKÇE KAFE’de “Türkçe Konuşma” Etkinliği

KBÜ TÜRKÇE KAFE’de, uluslararası öğrencilerin Türkçe konuşma becerilerini geliştirmelerine katkı sunmak amacıyla “Türkçe Konuşma” etkinliği düzenlendi.

“Türkçe Konuşma” etkinliği, uluslararası öğrenciler ile Türk öğrencilerinin buluşarak Türkçe konuşma üzerine pratik yaparak kültürler arası kaynaşmanın sağlanması amacıyla Karabük Üniversitesi Türkçe Öğretim Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde bulunan “KBÜ TÜRKÇE KAFE” de gerçekleşti.

Karabük Üniversitesinden eğitim almak için farklı ülkelerden gelen uluslararası öğrencilerin Türkçe öğrenmelerini ve Türk kültürünü tanımalarını sağlamak amacıyla faaliyet gösteren kafede bir araya gelen öğrenciler, hem Türkçe dil bilgilerini pekiştirme fırsatı buldu hem de günlük hayatta sıkça kullanılan deyimler ve atasözlerini öğrenerek pratik yapma imkanı elde etti.

Öğrenciler,  grup çalışmaları ve birebir konuşma seanslarıyla dil becerilerini ilerlettiler. Ayrıca, Türk kültürüne dair bilgiler edinerek kültürel entegrasyonlarını artırdılar.

Etkinliğe katılan uluslararası öğrenciler, Türkçe pratik yapmanın yanı sıra yeni arkadaşlıklar kurma fırsatı buldukları için memnuniyetlerini dile getirdiler.