KBÜ'de ''12. Ulusal Larengoloji Kongresi''

Karabük Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi işbirliğinde Larengoloji Derneği tarafından bu yıl ''12.Uluslararası Larengoloji Kongresi'' düzenlendi.

Karabük Üniversitesi (KBÜ) işbirliğinde Prof. Dr. Sadettin Ökten Konferans Salonunda düzenlenen kongreye  Karabük Valisi Fuat Gürel, KBÜ Rektör'ü Prof. Dr. Refik Polat, Larengoloji Dernek Başkanı Prof. Dr. Ozan Bağış Özgürsoy, Kongre Başkanı Prof. Dr. Orhan Yılmaz, KBÜ Tıp Fakültesi Dekan Vekili Dr. Öğretim Üyesi Erkay Nacar akademisyenler ve davetliler katıldı. Karabük Valisi Fuat Gürel kongre açılış konuşmasında "Böyle bir kongrenin ilimizde gerçekleşiyor olması, hem üniversitemiz adına hem bölgemiz adına çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bu tür kongreler bu konuyla alakalı meslektaşların bir araya gelmesi bilgi birikiminin paylaşılması, yeni bilgilerin gündeme getirilmesi aynı zamanda bir eğitim sürecini meydana getiriyor. Bu tür kongrelerden çok önemli sonuçlar çıktığını biliyoruz. Yeni bilgilerin elde edilmesi adına çok önemli olduğunu düşünüyoruz, bu tür kongrelerin takip edilmesi gerekir. Karabük Üniversitemiz çok genç bir üniversite olmasına rağmen 15 sene içerisinde ülkemizin en önemli üniversiteleri arasında belli bir sıraya girecek duruma geldi. Bu hem fiziki altyapısıyla, hem öğrenci sayısıyla, hem de uluslararası öğrencilerin merkezi olduğu bir üniversite olmasıyla alakalı. Böyle bir üniversitenin bu tür etkinleri sık sık yapmasında fayda var, sık sık ev sahibi olmasında fayda var." dedi Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat kongre açılış konuşmasında "Kongre katılımlarının daha yüksek olmasını beklerdik. Bunun pandemi döneminden sonrası bir geçiş süreci olduğu kanaatindeyim. 12. Ulusal Larengoloji Kongresinin üniversitemiz ev sahipliğinde yapmasından dolayı mutluluk duyuyoruz. Kongrenin hayırlara vesile olmasını dileriz." ifadelerinde  bulundu. Larengoloji Dernek Başkanı Prof. Dr. Ozan Özgürsoy kongrede açılış konuşmasında "Larengoloji derneği olarak biz bu kongreleri Karadeniz turnesine çıkarmıştık. Bundan önceki durağımız Doğu Karadeniz'de Rize'deydi. Şimdi Batı Karadeniz'deyiz Safranbolu-Karabük, bundan sonraki durağımızda Orta Karadeniz, Samsun'da turneyi tamamlamayı planlıyoruz" dedi. Kongre Başkanı Prof. Dr. Orhan Yılmaz açılış konuşmasında "12. ulusal Larengoloji kongresi Karabük Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz ve Ankara Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz anabilim dallarının ortak düzenlediği bir toplantıdır. Derneğimizin başlangıcından bu yana geçtiğimiz 25 yılda vefat eden değerli hocalarımız Prof. Dr. Behbut Cevanşir, Prof. Dr. Rıza Keser, Prof. Dr. Nermin Başerer, Prof. Dr. Metin Akıner hocalarımıza rahmet diliyoruz" dedi. KBÜ Tıp Fakültesi Dekan Vekili Dr. Öğretim Üyesi Erkay Nacar "Tıp fakültemizin kıymetli hocaların katkılarıyla başlatılan 12. Ulusal Larengoloji kongresi şehrimizde yapılmasından ötürü mutluluklarımı bildirmek istiyorum. Bilim kongreleri tabiki mevcut güncel bilgiler toplanması ve yeni metotların tanıtımı için çok önem arz etmektedir. Kulak ,Burun, Boğaz hastalıkları alanında güncel bilgilerin tartışılacağı bu platformun bu alandaki katılımcılara büyük katkılar sağlayacağını düşünüyorum." dedi. Kongrede "Glotik Kanserle Yaklaşım, Supraglottik Kanserle Yaklaşım, Foksiyonel Ses Hastalıkları, Larinks Kanserinde Boyuna Yaklaşım, Benıgn Kord Lezyonları: Ne Zaman Cerrahi?, Ne Zaman Terapi?,  Larıngeal Dıslaziye Yaklaşım, Ses Esteteği Perde Cerhaileri, Kronik Öksürük, Pediatrik Havayolu Sorunları, Nüks Larenks Kanserlerine Yaklaşım, Vokal Fold Paralızıleri, Genç Dil Konuşma Terapistleri Konuşuyor, Yutma Bozukluklarında Tanı ve Terapi, Larenjektomi Sonrası Ses ve Yutma Restorasyonu, Videolaringostroboskopi, Globus Faringues ve Farengolarengeal Reflü Hakkında Ne Biliyoruz?, Ses Terapisi Temel Prensipleri, Akılcı İlaç Kullanımı, Larengolojinin Geleceği" konu başlıkları altında konuşmacıların katkıları ile bu yenilik ve gelişmelerin ele alındığı bilimsel ortamın yaratılması amaçlandı. Üç gün boyunca eş zamanlı olarak üç farklı salonda devam eden programlarda alanında uzman konuşmacılar tarafından bilimsel veriler katılımcılarla paylaşıldı.