KBÜ'de Hemşirelik Haftası Etkinliği

Karabük Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü tarafından hazırlanan “Hemşirelik Haftası Etkinliği” düzenlendi. Karabük Üniversitesi (KBÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü tarafından düzenlenen “Hemşirelik Haftası Etkinliği” adlı seminere Hemşirelik Derneği Başkan Yardımcısı, Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi (SBF) Hemşirelik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hülya Bulut, KBÜ Sağlık Bilimleri Dekanı  Prof. Dr. Gülay Bulut, KBÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Işıl Işık Andsoy, KBÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Doç. Dr. Özlem Öztürk Şahin, Dr. Öğr. Üyesi Sevgi Dinç, Arş. Gör. Yeliz Taşdelen, akademisyenler ve öğrencilerin katılımıyla KBÜ 15 Temmuz Şehitler Konferans Salonunda yapıldı. Karabük Üniversitesi SBF Hemşirelik Bölümü Arş. Gör. Yeliz Taşdelen'in sunuculuğunu yaptığı etkinliğin açılış konuşmasını KBÜ SBF Hemşirelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Özlem Öztürk Şahin yaptı. Doç. Dr. Özlem Öztürk Şahin “Yaşadığımız küresel salgında profesyonel hemşirelik mesleği olmadan ülkelerin salgınlara karşı savaşı kazanamayacağı ve küresel sağlığı korumada yetersiz kalacağı anlaşılmıştır. Çünkü küresel sağlık hemşirelik uygulamalarının temelinde yer alan önemli uygulamalardan biri olarak yer alınmalıdır.” dedi ve Uluslararası Hemşireler Birliği’nin (ICN) hemşirelik mesleğinin gelişmesine dair yapılan yıllık ve dönemlik faaliyetlerinden bahsetti. Türk Hemşirelik Derneği Başkan Yardımcısı, Gazi Üniversitesi SBF Hemşirelik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hülya Bulut sunumunda Uluslararası Hemşirelik Birliğinin (ICN) belirlediği temayı anlattı. ICN’ nin 2022 teması “Hemşireler: öncü bir ses küresel sağlığı güvence altına almak için hemşireliğe yatırım yapın ve haklara saygı gösterin. ICN her sene hemşirelik haftasında bir tema yayınlıyor. Bu tema ile de toplum sağlığı, dünya sağlığı, küresel sağlıkta ön planda ne olabilir bu konularla bağlantılar kuruyor. ICN 2008 yılında ''Hemşirelik Öncü Bir Ses'' diye başlayıp bu sene temel sağlık hizmetleri, koruyucu sağlık hizmetleri, sağlık için kaynakların ayrımının yapılması, sağlıkta iyi oluş, sağlık sistemlerinin tekrar yapılanması gibi konular üzerinde ve bakım, geleceğin sağlık planlaması kavramları üzerinde durdu” dedi. Hemşireler için “Farkında Olmak, Saygı Duymak ve Yatırım Yapmak” ifadelerine değindi. Hemşirelik Haftası Etkinliğinde "İnsanların Gözünden Hemşirelik" sergisi düzenlendi. Sergide insanların hemşirelik mesleğini nasıl gördükleri ve düşüncelerindeki hemşirelik mesleğinin imajına dair çizilen resimler sergilendi. Yeni doğan bölümü intörn öğrencileri tarafından "Terapötik Oyuncaklar" sergisi sunuldu. Hemşirelik bölümü Çocuk Sağlığı dersi kapsamında en ince ayrıntısına kadar tamamı öğrenciler tarafından yapılan terapötik oyuncaklar sergilendi. KBÜ edebiyat bölümü yüksek lisans öğrencisi Vefa Anlağan tarafından müzik dinletisi sunuldu. Etkinlik panel sunumlarıyla devam etti. Panelin ilk konuşmacası Küresel Sağlık ve Hemşirelik konusu ile Karabük Üniversitesi SBF Hemşirelik Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Gülcan Kar Şen’di. Panelde Küresel Sağlığı Geliştirmede Hemşirelik başlığı ile Karabük Üniversitesi SBF Hemşirelik Bölümü Öğr. Gör. Dr. Nesrin Arslan, Küresel Salgında Yönetici Hemşire Olmak konusu ile Karabük Eğitim Araştırma Hastanesi (EAH) Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Sibel Gül Uzun ve Küresel Salgında Yoğun Bakım Hemşiresi Olmak konu başlığı ile Karabük EAH Covid Yoğun Bakım Sorumlu Hemşiresi Emine Elieyioğlu sunumlarını yaptı. Hemşirelik Haftası etkinliği hemşirelik mesleğinin imajına dair yapılan sokak röportajı ve hemşirelik bölümü öğrencileri ile yapılan röportajların sinevizyon olarak sunulmasının ardından katılımcılara teşekkür belgelerinin takdim edilmesi ve fotoğraf çekimi ile son buldu.