Uluslararası

Rektör Kırışık, Bulgaristan Cumhurbaşkanı Eğitim Kültür Turizm Sekreteri İlin Dimitrov'u Ziyaret Etti

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev’in Kültür, Eğitim ve Turizmden Sorumlu Sekreteri İlin Dimitrov’u ziyaret etti.

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık ve Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev’in Kültür, Eğitim ve Turizmden Sorumlu Sekreteri İlin Dimitrov arasındaki görüşmede iki ülke arasındaki eğitim, kültür ve turizm iş birliğini güçlendirme konusu ele alındı. Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık’a ziyaret sırasında Rektör Danışmanı Öğr. Gör. Hüseyin Kurt ve Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Öğr. Gör. Adnan Ucur da eşlik etti.

Görüşme esnasında Prof. Dr. Kırışık, Karabük Üniversitesinin uluslararasılaşma stratejileri kapsamında Bulgaristan ile akademik ve kültürel bağları güçlendirmek istediklerini belirterek, "Üniversitemiz, Bulgaristan’daki akademik kurumlarla ortak projeler geliştirmek ve öğrenci değişim programlarıyla iş birliklerini daha da artırmak arzusundadır. Kültürel ve bilimsel ilişkilerimizi derinleştirmeyi hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Rumen Radev’in Kültür, Eğitim ve Turizmden sorumlu Sekreteri İlin Dimitrov, Rektör Kırışık’ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ziyareti değerli bulduğunu ve iki ülke arasındaki iş birliğinin güçlenmesine katkı sağlayacağına inandığını belirtti.