Rektörlük

Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık'tan Malazgirt Zaferi Mesajı

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Malazgirt Zaferi’nin 953'üncü yılı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Malazgirt Zaferi’nin 953'üncü yılı dolayısıyla yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:

“Büyük Selçuklu Hükümdarı Sultan Alparslan’ın liderliğindeki Türk Ordusu’nun 26 Ağustos 1071’de Anadolu’nun kapılarını Türklere açtığı Malazgirt Zaferi’nin 953. yıl dönümü kutlu olsun.

Aziz Milletimizin başarılarla dolu tarihinde yeni bir dönemin kapılarını aralayan Malazgirt Zaferi, sadece askeri bir başarı değil, aynı zamanda cesaretin, korkusuzluğun, birlik ve beraberlik ruhunun, azim ve kararlılığın simgesidir. Köklü geçmişten, güçlü bir geleceğe uzanan bu büyük zafer, ülkemizi daha ilerilere taşımak için de adeta bir yol haritası niteliğinde örneklik teşkil etmektedir.

Türk tarihinin en önemli zaferlerinden biri olan Malazgirt Zaferi'nin 953. yıl dönümünde büyük komutan Sultan Alparslan’ı, şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle yad ediyoruz. Atalarımızın bıraktığı mirası korumak ve gelecek nesillere aktarmak en önemli vazifemizdir. Geçmiş ve gelecekteki zaferlerimiz kutlu olsun.”