Tıp Mühendisliğinde bitirme projeleri sergilendi
Karabük Üniversitesi Tıp Mühendisliği Bölümü son sınıf öğrencilerinin bitirme projeleri sergilendi.
Karabük Üniversitesi (KBÜ) Kamil Güleç Kütüphanesi'nde bulunan Sezer Güleç Sanat Galerisi'nde Tıp Mühendisliği Bölümü son sınıf öğrencilerinin bitirme projelerinden oluşan proje sergisi açıldı.
Sergiye Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yaşar, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Özalp, Tıp Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Tamila Anutgan, OSTİM Medikal Sanayi Kümelenmesi Başkanı Fatin Dağçınar, melek yatırımcı ağı MAIN (MaQasid Angel Investor Network) Kurucu Ortağı ve CEO’su Dr. Yavuz Selim Sılay, akademisyenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.
Sergide tıp ve sağlık alanında yaklaşık 35 adet proje yer aldı. Sergide yer alan çalışmalar arasında işitme engeller için tasarlanan “Duyaryazar”, görme engelliler için bastonsuz yaşam “Rehber Göz”, bedensel engelliler için “Sağlık Bulutu”, görme ve konuşma engelliler için eldiven prototipi “Myhand”, ayak rahatsızlığı için “Mobil CPM”, yürüyüş analiz cihazı “VolkAn”, epilepsi hastaları için “Drıvepılepsy”, pıhtı oluşumu önleme cihazı “aDvent”, yüz felci teşhisini analiz eden mobil tabanlı uygulama “FaCiPa”, yürüyüş analizi yapan ve uyaran akıllı tabanlık “StepTRue”, "Diyabatik" ve "Protizma" gibi bir çok yenilikçi projeler sergilendi.
Serginin açılışında konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yaşar, sergide yer alan başarılı projelerin bir an önce üretime geçmesi gerektiğini ifade ederek, Karabük’teki yatırımcı ve sanayicilerin projelere destek olmasını istedi.
Sergide konuşan Tıp Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Tamila Anutgan, Tıp Mühendisliğini içeren sektörün önü açık bir sektör olduğunu vurgulayarak, “Projelerimizi özellikle inovasyon bazlı yapıyoruz. Dünya’da var olan cihazları biraz daha geliştirmeye çalışıyoruz. Biraz daha onları üst seviyeye taşımaya çalışıyoruz. Mutlaka doktorlarla, uzman doktorlarla, fizyoterapistlerle çalışmaktayız. Çok güzel prototipler, ürünler cihazlar ortaya çıkarıyoruz.” diye konuştu.
Sergideki projelerden dolayı öğrencileri tebrik eden Türkiye’nin melek yatırım ağı MAIN Kurucu Ortağı ve CEO’su Dr. Yavuz Selim Sılay da “Türkiye’nin bu tip çalışmaları görmesi için özellikle biz İstanbul ve Ankara’dan arkadaşlarla geldik. Türkiye’nin Karabük’ü çok iyi tanıması gerekiyor. Bu üniversitede yapılan çalışmalarla teknolojiyle ülkemiz sıçrama sağlayacak. Bu arkadaşların her birinin projesinin nasıl ticarileştirilmesini anlatmak için geldik.” şeklinde konuştu.
OSTİM Medikal Sanayi Kümelenmesi Başkanı Fatin Dağçınar ise “Bugün Tıp Mühendisliği Bölümü öğrencilerin bitirme projelerini görmek için geldik. Sergide geleceğin sağlık teknolojileri konusundaki çalışmaları, kendi mobil uygulamalarını kendilerinin yapmaları ve gerçekten insanların ihtiyaçları olan, hastaların ihtiyacı olan konulara odaklanmış olmaları beni gerçekten mutlu etti.” diye konuştu.
Serginin ardından OSTİM Medikal Sanayi Kümelenmesi Başkanı Fatin Dağçınar ve MAIN Kurucu Ortağı ve CEO’su Dr. Yavuz Selim Sılay tarafından sunum gerçekleştirildi.
Programın sonunda Karabük Üniversitesi ile melek yatırımcı ağı MAIN (MaQasid Angel Investor Network) Girişim Danışmanlık A.Ş. arasında ikili iş birliği sözleşmesi imzalandı.