Mühendislik Fakültesi Biyomedikal Mühendisliği Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Elif Çalık, “Doku ve Organ Nakli Süreci için Etik ve Güvenilir Blok Zinciri Tabanlı Sistem” adlı projesi ile Avrupa Birliği’nin doktora çalışmaları için sunduğu en önemli programlardan biri olan Marie Skłodowska-Curie Actions (MSCA) tarafından ortak finanse edilen Digi+ MSCA doktora sonrası bursunu almaya hak kazandı. Organ nakli gibi hassas veri yönetimi gerektiren süreçlerde blok zinciri teknolojisi kullanarak güvenilir, etik ve şeffaf bir veri yönetimi sistemi oluşturmayı hedefleyen proje, dijital çözümler açısından öncü bir model oluşturacak.
Biyomedikal Mühendisliği Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Elif Çalık, “Doku ve Organ Nakli Süreci için Etik ve Güvenilir Blok Zinciri Tabanlı Sistem” başlıklı projesi ile Marie Skłodowska-Curie Actions (MSCA) tarafından ortak finanse edilen Digi+ MSCA doktora sonrası bursunu almaya hak kazandı. Dr. Öğr. Üyesi Elif Çalık, “Doku ve Organ Nakli Süreci için Etik ve Güvenilir Blok Zinciri Tabanlı Sistem” adlı proje ile organ nakil süreçlerinde güvenli veri paylaşımı, bağışçı-alıcı eşleşmelerinde doğrulanabilirlik ve bağış sürecinin izlenebilirliğinin artırılması amaçlanıyor.
Avrupa Birliği’nin Dijital ve Yeşil Gündemi ile uyumlu olarak geliştirilen Digi+ Programı, sürdürülebilir dijital dönüşüm alanındaki yenilikçi araştırmaları destekleyen uluslararası bir burs programı olup, Avrupa Araştırma Alanı’ndaki mevcut politikalar ve stratejiler çerçevesinde dijital ve yeşil dönüşüm sürecinde yaratıcı ve yenilikçi araştırmacıların yetiştirilmesini amaçlıyor. Galway Üniversitesi iş birliğiyle gerçekleştirilecek olan program, “Yenilikçi İş Modelleri ve Veri Ekosistemleri”, “Dijital Kültür ve Beceriler”, “Veri Yönetişimi” ile “Yenilikçi Dijital Teknolojiler ve Benimsenmesi” olmak üzere dört ana tema üzerine sürdürülebilir ekosistemler geliştirmeye odaklanıyor.