Rektörlük

Karabük Üniversitesi Mühendislik Alanında Öne Çıktı

Karabük Üniversitesi, URAP tarafından hazırlanan “2023-2024 Dünya Alan Sıralaması”nda Mühendislik alanında öne çıktı.

ODTÜ Enformatik Enstitüsü bünyesinde yer alan URAP (University Ranking by Academic Performance) tarafından hazırlanan “2023-2024 Dünya Alan Sıralaması” açıklandı. Karabük Üniversitesi, sıralamada Mühendislik alanı ve Makine Mühendisliği alanında dünyadaki en iyi akademik kurumları arasında yer alarak büyük bir başarıya imza attı.

URAP Araştırma Laboratuvarı, Türkiye ve Dünya üniversite sıralamalarını yükseköğretim kurumlarını ve toplumu bilgilendirmek amacıyla hazırladığı 2023-2024 Alan Sıralamasında dünyadaki en iyi üniversiteleri farklı bilim alanlarına göre listeledi. 121 farklı ülkeden 3000 üniversitenin dahil olduğu değerlendirmede URAP, yükseköğretim kurumlarını makale sayısı, atıf sayısı, toplam doküman sayısı, toplam yayın etkisi, toplam atıf etkisi ve uluslararası iş birliği üzerinden inceledi.

Makine Mühendisliği alanında Türkiye’de ilk 5’te

Mühendislik alanı ve Makine Mühendisliği alanında öne çıkan Karabük Üniversitesi; Makine Mühendisliği alanında Türkiye’de ilk beşte yer alırken dünyada ilk 900’e girmeyi başardı. Karabük Üniversitesi; Makine Mühendisliği alanında Türkiye beşincisi, dünya sıralamasında 889’uncu; Mühendislik alanında Türkiye’de 13’üncü, dünyada 1118’inci; Tıp ve Sağlık Bilimleri alanında ise Türkiye’de 73’üncü dünyada 1889’uncu sırada yer aldı.

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Karabük Üniversitesinin Mühendislik genel alanında ve Makine Mühendisliği alanında Türkiye’de en üst sıralarda olduğunu belirtti. Makine Mühendisliği alanında Türkiye’de 5. sıraya yükselmesinin büyük bir başarı olduğunu ifade eden Rektör Kırışık, bütün Mühendislik alanlarında ise Türkiye’de 13. sırada olunmasının Karabük Üniversitesinin Mühendislik sahasında çok güçlü ve başarılı bir akademik kadroya sahip olduğunun ispatı olduğunu ifade etti.